Blokkok a csakrákban. Mit is jelent ez?

Számtalan könyv ír a csakrákról, tulajdonságaikról, melyik hol található, mi a feladata. Én most megpróbálom egy kicsit a gyakorlati oldalról bemutatni nektek, hogy mit is jelent, ha egy-egy csakránk blokkolódik, nem működik megfelelően.


A csakrák energiaközpontok a testünkben. 7 fő csakránk van, ezek a:

1. Gyökércsakra
2. Szakrális csakra
3. Köldök csakra, vagy hívják napfonat csakrának is
4. Szívcsakra
5. Torokcsakra
6. Harmadik szem csakra
7. Korona csakra

Az energiaközpontok a testünkben lévő energiaáramlásért és elosztásért felelősek. Minden csakrának megvan a maga területe, amit az első képen láthatsz is. Vagyis ha egy adott csakrában nem megfelelő az energiaáramlás, akkor az oda tartozó szerveid, illetve lelki területek nem kapnak elegendő energiát. Ha nincs elegendő energia, akkor pedig felborul a harmonikus működés.

Néhány példa:
- Depresszió esetén a gyökércsakránál elakad az energiafelvétel. Nem tudod megfelelően felvenni a Földanya energiáját, ezáltal labilis vagy, hangulatod ingadozó, nem állsz biztosan a földön.

- Nőgyógyászati betegségeknél a 2-es csakrában vannak elakadások. A nemiségünkkel, önmagunkkal kapcsolatos területeken vannak blokkok. A lelkünkben és a testünkben is egyaránt. Ha ezeket feloldod és elengeded, a sejtjeid levegőhöz jutnak, megújulnak, meggyógyulnak.

- Ha a 3. csakránk blokkolódik, akkor majdnem biztos, hogy a stresszel vannak problémáink. Túl sokat aggódunk, idegeskedünk, vagy megakad a lemez valahol és azon nem tudunk túllépni. Benyeljük a problémát de nem tudjuk megemészteni…nem tudjuk megoldani, nem tudjuk elengedni. Ha emésztéssel, gyomorral, epével kapcsolatos problémáink vannak, akkor itt kell keresni a baj okát.

- A szívcsakra problémái leginkább a lelki éltünkben jelentkeznek. A szeretethiány, sok gyermekkorból hozott trauma (pl. egy kistestvér megszületése) is itt okozhat blokkokat. Szeretteink elvesztése és önmagunk nemszeretése, szintén a szívcsakra energiáit gátolja. Testi szinten a szív és tüdő betegségei tartoznak ide.

- Torokcsakra…egy igen összetett csakra, sok mindenért felel. A torkunk, a hangunk az önkifejezés egyik eszköze. A kreativitás, önmagunk megélése, ebben a csakrában teljesedik ki, de ide tartozik a beszéd és kommunikáció is. Az is amit nem mondunk ki. Nagyon komoly blokkokat okoz az a szó, vagy mondat, ami már ott van a nyelveden..de nem mondod ki. Mert nem mered, vagy nem akarod megbántani a másikat. Persze meg kell gondolnunk, hogy mit mondunk ki….de azt is, hogy mit nem!!! A torok és pajzsmirigy problémák tartoznak ide.

- Harmadik szem csakra. Az intuíció, a megérzések székhelye. Jók a megérzéseid? Hallgatsz is rájuk? Ha ez a csakránk blokkolva van, akkor nem “jól látjuk” a dolgokat. Nem érzékeljük a helyes utat, nem jól mérjük fel a helyzetet. Ilyenkor szokták mondani, hogy csak a saját fejed után mész. A fej tartozik testi szinten ide. Fejfájások, szem és fül betegségek.

- Korona csakra vagy fejtető csakra. Ha itt blokkok vannak, akkor meg vagy zavarodva, mint amikor nem jó a vétel a rádióban. Nem tudod venni az univerzum jeleit. Elveszettnek érzed magad. Ezen a csakrán keresztül kapjuk a kozmikus energiát vagy hívhatod Isteni, univerzális, éteri energiának is.


A csakra- gyógyászat igen hatásos és célzott gyógymód, hiszen konkrétan felderíthetőek az okok és így hatékonyabb a gyógyítás. Hogyan kezelhetők a csakrák?
– kristályterápiával
-ásványokkal, ékszerekkel
– színterápiával
– meditációs technikákkal, lelki blokkoldással
– légzéstechnikával
– hangterápiával (hangtálakkal, zenével)
– rezgésterápiával
– jógával

akucsmoni

Megoszthatod, ha tetszett

EZOBLOG - spirituális témák, hasznos cikkek, tanítások