Csakrák, kövek, színek – Gyökércsakra

A legeslegtöbb kérdést ebben a témakörben kapom. Melyik csakra miért felel, melyik kő mire jó, melyik az én színem?…stb
Ebben a sorozatban szépen sora vesszük a csakrákat és a hozzá tartozó köveket, színeket. Számtalan könyv van ebben a témában, és nem könnyű eligazodni az elméletek között. Én úgy rakom össze az ékszerekhez a köveket, hogy az csakraterápia és színterápia szerint is passzoljon, így nem lehet mellényúlni 🙂 


Kezdjük a gyökércsakrával, hiszen ez az első csakra a sorban. Feladata is alap, energia és védelem. Vagyis az élethez szükséges energia felvétele és védelmünk, biztonságunk megteremtése. Fizikai erőnlétünk és életenergiánk is itt lakik. Gyökér, amely az anyafölddel összeköt.

Ha itt kevés az energia, akkor:
nincs meg a megfelelő stabilitásunk. Anyagilag, érzelmileg, vagy minkét részen instabilak vagyunk. Sok negatív gondolat, hangulatingadozások, fizikai gyengeség, enerváltság törhet ránk. Legrosszabb esetben pánikrohamok, depresszió. Ezek a betegségek ugyanis a gyökércsakrából indulnak ki. Amikor félsz, bizonytalan vagy, úgy érzed kihúzzák a talajt a lábad alól.
Kevés az életerő, a vitalitás. A vérszegénység, az izületi fájdalmak, csontok is ide tartoznak. Aki vérszegény az gyenge, fáradékony, akinek fájnak a lábai, izmai az nehezebben boldogul a fizikai világban.
Spirituális embereknél gyakran előfordul, hogy túlságosan “elszállnak”. A sok meditáció, energetikai kezelés, ima, alkotás túlságosan a szellemi magaslatokba emel, így a gyökércsakra energiája lecsökken, emiatt nehezen boldogulnak fizikai síkon. Ilyenkor földelésre van szükség. Egy ónix, vagy hematit jó szolgálatot tehet.

Ha megfelelő az energiaszint, akkor:
Talpraesettek vagyunk, biztosan álljuk az élet viharait.
Megfelelő életerővel és fizikai erővel rendelkezünk.
Hangulatunk kiegyensúlyozott
A “jég hátán is megél” és a “fát lehet vágni a hátán” típusba tartozunk 🙂
A gyökércsakra tehát a fizikai világban való boldogulásunkért felel és a földanya energiájából táplálkozik. Erősíteni lehet mindennel ami a földhöz köthető. Sportok, jóga, meditáció, erdei séta, kövek, fák.

Színe: piros
Kövei: Korall, ónix, hemait, lávakő

- A piros szín és kövek (korall) az erőt, energiát erősítik, akkor ajánlom, ha fáradt, levert, gyenge vagy. A fekete kövek pedig a biztonságérzetedet javítják, mert erős védelmet adnak a negatív energiák ellen.

- A hematit kifejezetten jó vérszegénységre, vas hiányra – vérkőnek is hívják. Auravédelmet ad, véd a beérkező negatív energiák ellen.

- Lávakő: A földanya energiája, vulkanikus kőzet

- Ónix: Védelmet ad a negatív energiák ellen, szorongásra, hangulatingadozásokra, depresszióra kiváló. Teljesség, biztonság, nyugalom..

Mantrája: OM
Megerősítése: Biztonságban vagyok!!!

akucsmoni

Megoszthatod, ha tetszett

EZOBLOG - spirituális témák, hasznos cikkek, tanítások