Csakrák, kövek, színek – szakrális, vagy szex – csakra

Ezt a csakrát szívesebben hívom szakrális csakrának, mint szex csakrának, mégpedig azért, mert megfigyeltem, hogy a csakramérések során, ha valakinek az jön ki, hogy energiahiány van a szexcsarában, akkor azonnal védekezni kezd – dehát nekem semmi bajom a szexxel….


Mintha csak és kizárólag ezért lenne felelős ez a csakra, pedig távolról sem. Sőőt. A szakrális csakra az öröm csakrája. Mennyi örömet, boldogságot, szenvedélyt élsz meg. Amibe beletartozik a szex is, de nem csak az. És az öröm az önértékeléssel van összefüggésben, mert annyi örömet engedünk meg magunknak az életben, amennyire értékeljük magunkat.

Gondolkoztál már ezen? Hogy a gyerekkorban magadba szívott jutalmazás vagy büntetés egész életedben elkísér?

Nem tanultad meg a leckét – egyes 
Rosszul viselkedtél – feketepont
Feleseltél? – Menj a szobádba
Csendben figyelsz – pirospont
Jól tanulsz – ötös
Segítettél takarítani – kapsz egy fagyit

Tiszta sor, aki rosszul viselkedik, büntit érdemel, aki jól az jutalmat. Amikor már felnőtt vagy, ugyanezt csinálod. Ha azt gondolod, hogy valamit nem csinálsz jól, nem jól viselkedsz, valamiben nem vagy elég jó, akkor tudat alatt bünteted magad. Hogy mivel? Az örömök (a jutalom) megvonásával. “Aki nem dolgozik ne is egyék” – mondja a régi közmondás is. Na ez a legtöbb boldogtalanság és betegség lelki háttere. Mert a legtöbb esetben alul értékeljük magunkat. Van aki tudja magáról, de van akinél ez nem is tudatos. Csak megyünk, csináljuk a feladatainkat, a kötelező és elvárt dolgokat, munkát, tanulást, háztartást és nem vagyunk megelégedve magunkkal, se az életünkkel, ezért nem adunk magunknak jutalmat. És ha nem adunk jutalmat (örömet), akkor az öröm csakrája gyengélkedni fog.


Ha itt kevés az energia, akkor:
Mindig magunkat hagyjuk utoljára (majd ha lesz rá időm … felkiáltással)
Nem tudunk önfeledten nevetni, örülni, szenvedéllyel rajongani, elnyomjuk az ösztönös vágyainkat
Nem tudunk igazán hinni….. ebből kifolyólag teremteni sem
Párkapcsolati problémák, másik nemmel való problémák szintén ide tartoznak
Nőgyógyászati problémáink lehetnek, férfiaknak prosztata, férfi problémák
Cukorbetegség, hiszen a cukor az édes életet jelenti, amit nem akarunk megengedni magunknak
A nőgyógyászati problémák hátteréről egy előző cikkemben olvashatsz részletesebben:
A betegség a lélek üzenete – nőgyógyászati problémák

Minden olyan lelki sérülés ami az önértékelésünket csorbítja, ide csapódik be. A nem vagyok elég jó, a megcsaltak, elbocsátottak, megaláztak, megszégyenítettek, cikiztek, megkérdőjeleztek, mind olyan energia, ami az önmagadba vetett hitedet rongálja.
Ráadásul a másokkal való kapcsolatod is attól függ, hogy mit gondolsz magadról, kinek tartod magad. Főleg a másik nemmel való kapcsolatnál fontos, mennyire érzed magad nőnek, férfinak. A kapcsolati problémák sok esetben ide vezethetők vissza. Nem a megfelelő párt fogod magadnak bevonzani, hanem azt amelyikről (tudatalatt) azt gondolod, hogy megérdemled. Ezért van az, hogy sorozatos kudarcok után megkérdezzük: Miért mindig a hülyéket, agresszívokat, lekezelőket, ingyenélőket, nőcsábászokat, hűtleneket….stb vonzom??? Ha esetleg ilyen problémával szembesülsz, akkor mindig nézd meg mi a közös pont, amit mindegyiknél éreztél és ez mit üzen neked?

Ha megfelelő az energiaszint, akkor:
Megfelelő az önértékelésünk
Erős az önmagunkba vetett hitünk, és így tudunk teremteni, hittel, töretlen hittel!!!
Könnyen teremtünk kapcsolatokat a másik nemmel
Párkapcsolatunkban egyenlő félnek tekintjük magunkat
Jut időnk magunkra is, mert tudjuk, hogy jár nekünk
Tudunk önfeledten nevetni, rajongani

Színe: narancssárga.

Kövei:
Karneol: Narancsos színe miatt energetizálja a szakrális csakrát. Erősíti az önértékelést, az élet örömeinek befogadását, életszeretetet közvetít. Hat a termékenységre, férfiaknál, nőknél egyaránt.

Holdkő: nem a színe, hanem a hold minősége miatt a legnőiesebb ásvány. Minden nőgyógyászati problémára ajánlom, meddőségre, menstruációs zavarokra egyaránt. Finom női rezgést közvetít, ami erősíti benned a női energiákat, általa lágyabb, vonzóbb leszel.

Mantrája: VAM

Megerősítése: Hiszek magamban!!! Értékes vagyok!!!

akucsmoni

Megoszthatod, ha tetszett

EZOBLOG - spirituális témák, hasznos cikkek, tanítások