Hogyan segít Szent Rita?

Szent Rita a megoldhatatlannak hitt problémák megoldója, a kilátástalan ügyek védőszentje. Casciai Szent Rita Olaszország leghíresebb szentje, „Umbria gyöngye”. Gyermekkorát és fiatal éveit is szelíd engedelmességben töltötte. Példamutató viselkedésével, szeretetével és türelmével megváltoztatta maga körül az embereket, még durva, erőszakos férjét is.


Később Ágoston rendi apácának jelentkezett, de csak nagy nehézségek árán vették fel a rendbe. Türelmével, alázatával hamar kivívta az emberek tiszteletét, már halála előtt szentnek tartották. Hivatalosan 1900 májusában avatta szenté XIII. Leó pápa.

Szent Rita több mint hat évszázada pártfogója mindazoknak, akik közbenjárását kérik bármilyen szükségükben; támasza azoknak, akik megoldatlan ügyekben bizalommal hozzá fordulnak. A kétségbeejtő helyzetbe került emberek, az anyák, illetve a meddőségtől szenvedők védőszentje is. Jelképe a rózsa, ezért hívei virágáldást tartanak Szent Rita ünnepén. (május 22)


Hogyan segít?
Szent Rita segítségét fohászon, imán keresztül tudod kérni. Akár a saját szavaiddal, akár katolikus imával fordulsz hozzá, meghallgatja kérésedet és segítségedre lesz. Mindenkinek voltak, vannak vagy lesznek olyan problémák az életében, amikor nem látja a kiutat, hiába gondolkodik pozitívan, nem lát semmilyen esélyt arra, hogy megoldja azokat. Ha ilyenkor Szent Ritához fordulsz, Ő közbenjár az Úrnál az ügyedben, úgy alakítja a körülményeket, hogy a végén a lehetőségekhez mérten a legjobban kerülj ki a problémából. Hidd el, tapasztalatból beszélek.
Fontos viszont, hogy legyél türelmes, ahogy ő is az volt egész életében. Nem holnapra fogja megoldani a dolgokat, de elkezd munkálkodni és egyszer csak arra leszel figyelmes, hogy észrevétlenül megváltoznak a dolgok. A körülmények, vagy mások hozzáállása, okafogyottá válik maga a probléma, társak, segítők jönnek… Ez mind mind Szent Rita keze munkája. Egy dologra még mondhatod, hogy véletlen, de amikor sorozatosan a “te malmodra hajtják a vizet”, akkor már el kell ismerned, hogy egy nagyobb erő dolgozik a háttérben.


Hogyan kérd a segítségét?
Saját szavaiddal: Kedves Szent Rita, kérlek segíts nekem ….. probléma megoldásában, kérlek járj közben az úrnál érdekemben és vezess, hogy megtaláljam a megfelelő megoldást, a kiutat. Látod a helyzetemet, adj Nekem támogatást, türelmet és kitartást! Köszönöm!

Imával:
1 – A bánat és aggodalom súlya alatt hozzád fordulok, Szent Rita, akit mindenki a lehetetlenséggel határos akadályok legyőzőjének nevez; hozzád futok azzal a bizalommal, hogy segíteni fogsz bajomon. Ámen!

2 – Szent Rita, Te részesültél abban a ritka kegyelemben, hogy kétségbeejtő helyzetekben különleges szószólónk és segítőnk vagy. Erős bizalommal térdelek előtted, együtt érző szeretetedre hagyatkozva, hogy segítségedet kérjem jelen nagy szükségemben. Légy részvéttel irántam. Imámat vidd Isten trónja elé, és buzgó közbenjárásod által nyerj meghallgatást kérésemben. Járj közben értem Jézus Szentséges Szívénél. Ígérem, hogy egész életemben hirdetni fogom az Úr és a Te jóságodat. Amen.


Támogatás
Készítettem ékszereket és rózsafüzéreket Szent Rita tiszteletére és támogatásának kérésre. Az alábbi linken tudod őket megnézni. Mindegyik imával és füstölővel kerül feltöltésre és Szent Rita közbenjárására van programozva.

Szent Rita kollekció


Források:
Magyar kurír Katolikus hírportál
joportal.hu

akucsmoni

Megoszthatod, ha tetszett

EZOBLOG - spirituális témák, hasznos cikkek, tanítások