Hogyan válassz magadnak tarot kártyát

Rögtön felmerül a kérdés, hogy Te választod a kártyát, vagy a kártya Téged? Nos, mindkét verzió lehet jó. Kártya választásakor fontos, hogy mindig az intuíciódra hallgass. Lehet, hogy hallottál, vagy olvastál valamit egy kártyáról, ami tetszett, de a valóságban mégsem tudsz összebarátkozni vele.


Én azt javaslom, hogy nézegesd a lapokat, a szimbólumokat, tetszik e, mondanak e valamit a képek, eszedbe jut e róla bármi is? Sok olyan kártya van, amin csodás grafikák vannak, de használatkor mégsem „beszélnek” úgy, ahogyan szeretnéd.

Nem vagyunk egyformák, mindenki másra fogékony. Ha tehát te választod a kártyát, akkor nézegesd, válogass köztük, engedd, hogy a belső megérzésed megszólítson és megtaláld, hogy melyik lesz a te kártyád. Van viszont olyan is, amikor a kártya választ téged. Egyszerűen vonz. Lehet, hogy még soha nem láttad, vagy igazából nem is tetszik annyira, de valami megmagyarázhatatlan húzás van közted és a kártya között. Ilyenkor nem kell gondolkodni. Ha teheted, akkor vedd meg. Okkal akar „nálad lenni”

Ha te választod a kártyát
Ismerkedj a kártyákkal, nézegesd a grafikákat, hagyd, hogy az intuíciód vezessen és valamilyen módon éreztesse veled, hogy melyik lesz a te kártyád.

Ha a kártya választ téged
Nincs mit tenni. Meg kell venned 🙂

Tippek a választáshoz
Ma már nálunk is nagyon sok tarot kártya közül választhatsz. Mondok pár tippet, segítséget a választáshoz.

– Magyar nyelvű kártyákat könnyebb használni
Vannak olyan kártyák, amelyeken magyarul nincs szöveg, vagy egyáltalán nincs rajta megnevezés. Ezekkel kezdőként nehezebb dolgozni, mert azon kell gondolkoznod, hogy melyik is ez a lap, és nem tudsz a megérzéseidre figyelni.

– Olyan kártyát válassz, amihez könyv is van
A legtöbb kártyához van könyv, vagy leírás. Ennek később is hasznát veszed majd, mert előfordul, hogy konkrét üzenetet találsz a könyvben. Egy szót, egy mondatot, egy utalást, ami akkor és ott pont neked szól.

– Vannak kifejezetten “nehéz” kártyák
Elsőre nem ajánlom, hogy nehezen értelmezhető kártyát vegyél, nehogy elmenjen tőle a kedved. Pl. az egyiptomi tarot, az ibis tarot, a kazanlár tarot lapjai eltérnek a megszokott tarot ábrázolástól, így a jelentésük is más.

Természetesen ha egy kártya megszólít, akkor felülírja az összes tippet és észérvet. Lehet, hogy neked éppen ő lesz a megfelelő társ.

A cikk része az általam készített online tarot kártya tanfolyamnak, ahol a fejezetek végigvezetnek a kezdő lépésektől, a befejezésig. Ha szeretnéd megtanulni, hogy lehet a kártya legjobban a segítségedre, kattints ide és nézd meg a részleteket:
www.ezosuli.hu

akucsmoni

Megoszthatod, ha tetszett

EZOBLOG - spirituális témák, hasznos cikkek, tanítások